По-близо до старостта, а именно след 60-тата годишнина, хранителните изисквания 

...
По-близо до старостта, а именно след 60-тата годишнина, хранителните изисквания 
Коментари Харесай

Кои са забранените храни за хора над 60 години?


По-близо до старостта, а точно след 60-тата годишнина, питателните изисквания  към хората стават по-строги. Ако ги следвате, можете да избегнете злокачествения ход на болесттите и да подобрите здравето на тялото си.

Това заяви пред FederalPress диетологът, лекар на медицинските науки Михаил Гинзбург.

„ След 60-тата годишнина питателните условия към хората са по-строги, в сравнение с в младостта. Не е належащо да се преценявате с тях, само че е добре да знаете, че в случай че желаете да изживеете добре старостта си е хубаво да вземете мерки  “, сподели лекар Гинзбург.

Нездравословното хранене води до ранна поява на болести, свързани с възрастта и до по-злокачествено протичане, споделя диетологът Михаил Гинзбург.

За попречване на отрицателните последствия той поучава да се откажете от захарта, белия самун, ориза, маргарина, чипса, сладкарските произведения и да намалите потреблението на слънчогледово олио, допълва zdrave.to.

„ Трябва също по този начин да се откажете от аленото месо и мощно модифицираните артикули, т.е. саламите. Тези артикули пречат на дългия живот, “, сподели докторът на медицинските науки.

Морска риба, билки, зеленчуци, горски плодове, ядки, плодове, кисело-млечни питиета, кисели зеленчуци, зърнени храни, черен самун, като ръжен, както и ориенталски подправки - куркума, джинджифил, имат позитивен резултат.

Чесънът и лукът се смятат за не по-малко потребни, а пилешкото или пуешкото могат да се употребяват като месо. Вместо слънчогледово олио лекарят поучава да погледнете зехтин, кокосово или ленено масло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР